Chalupářské špízy
Chutnat ale budou i v paneláku!
Suroviny:
menší brambory
anglická slanina
červená paprika
zelená paprika
žlutá paprika
cibule
česnek
sůl
olej
případně dipy na doplnění
Postup:
- Brambory oloupeme a dáme do osolené vody vařit – vaříme jen do polo měkka.
- Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na plátky, ty pak na jehle líp drží, než kolečka.
- Papriku nakrájíme na kousky podle velikosti brambor.
- Česnek utřeme se solí a potřeme tím plátky slaniny.
- Připravenou slaninou obalíme brambory a pak už střídavě s paprikou a cibulí napichujeme na grilovací jehly nebo špejle.
- Špízy naskládáme na olejem vytřený plech a v předehřáté troubě asi čtvrt hodiny pečeme.
- Můžeme doplnit dipem z kysané smetany, strouhané nivy a česneku nebo tatarskou omáčkou nebo majonézou rozmíchanou s kečupem.
Související
-
Ovocný špíz na grilu
Suroviny: 2 banány, 2 kiwi, 12 jahod, lžíce rozpuštěného másla, lžíce citrónové šťávy a lžička skořice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka