Špízy z rohlíku

Špíz

Zázrak zdravé kuchyně to zrovna není, ale jak se říká – jednou je nikdy…

Suroviny:

rohlíky den staré

klobáska podle chuti

tvrdý sýr

hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal

tuk na smažení

tatarská omáčka

Postup:

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, klobásku také a sýr nakrájíme na čtverečky tak, aby velikostí ladily s kolečky rohlíku. Střídavě pak napichujeme na kratší špejle.
  2. Poprášíme je hladkou moukou, smočíme v rozkvedlaném vajíčku a obalíme ve strouhance.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku, otáčíme, aby se opekly ze všech stran.
  4. Podáváme s tatarskou omáčkou a hlavně s bohatou zeleninovou oblohou, abychom to zdraví aspoň trochu dohnali.