Špízy z rohlíku
Zázrak zdravé kuchyně to zrovna není, ale jak se říká – jednou je nikdy…
Suroviny:
rohlíky den staré
klobáska podle chuti
tvrdý sýr
hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Rohlíky nakrájíme na kolečka, klobásku také a sýr nakrájíme na čtverečky tak, aby velikostí ladily s kolečky rohlíku. Střídavě pak napichujeme na kratší špejle.
- Poprášíme je hladkou moukou, smočíme v rozkvedlaném vajíčku a obalíme ve strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku, otáčíme, aby se opekly ze všech stran.
- Podáváme s tatarskou omáčkou a hlavně s bohatou zeleninovou oblohou, abychom to zdraví aspoň trochu dohnali.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.