Cestující v ústecké MHD budou moci nově využívat elektronický odbavovací systém i pro časové kupóny

4. prosinec 2019 15:30

Téměř půl roku už můžou Ústečané v městské hromadné dopravě používat elektronický odbavovací systém. Zatím jen pro jednotlivé jízdy. Od půlky prosince ale dopravní podnik chystá rozšíření tohoto systému.

Používat bezkontaktní platební kartu je v Ústí nad Labem možné od 18. června. Vedení dopravního podniku města je spokojeno – počty takto odbavených cestujících se od té doby zvyšují. Podle aktuálních údajů přístroje v autobusech a trolejbusech zaznamenaly 130 až 135 tisíc použití karet.

Vzhledem k tomu, že kartu je nutné použít při nástupu i při výstupu to znamená, že cestující použili elektronický odbavovací systém pro 65 až 67 tisíc jízd.

Od 15. prosince čeká změna na ty, kteří využívají tzv. „časových kupónů“, tedy těch cestujících, kteří MHD využívají denně a kupují si jízdné na týden, měsíc, čtvrt roku, 6 měsíců, nebo na celý rok.

Tito lidé už si nebudou muset pořizovat si papírový časový kupón, ale budou moci si ho koupit buď prostřednictvím platební karty, nebo začít používat karty Dopravy Ústeckého kraje, kde budou mít své časové jízdné nahrané.

Těm, kteří nejsou zvyklí na nákup zboží nebo služeb na internetu, poradí v zákaznickém centru v Revoluční ulici. Speciálně pro tyto záležitosti bude také od 10. prosince fungovat stánek dopravního podniku v obchodním centru Fórum.

Dopravní podnik myslí i na ty, kteří nebudou chtít používat platební kartu. Stejně jako pro jednotlivé jízdné si lidé můžou koupit anonymní kartu, kde bude časový kupón nahraný. V zákaznickém centru pak také bude možné si časové jízdné koupit a nahrát na kartu Dopravy Ústeckého kraje.

Spustit audio

Související