Černá omáčka
Suroviny: Bobkový list, nové koření, pepř, sušené švestky, mandle, ořechy, rozinky, vánočka.
Postup: Ve vodě necháme povařit bobkový list, nově koření a pepř. Vodu scedíme a přidáme do ní sušené švestky, rozsekané mandle, rozsekané oříšky a rozinky. Vaříme dokud švestky nejsou měkké.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.