Černá omáčka
Suroviny: Bobkový list, nové koření, pepř, sušené švestky, mandle, ořechy, rozinky, vánočka.
Postup: Ve vodě necháme povařit bobkový list, nově koření a pepř. Vodu scedíme a přidáme do ní sušené švestky, rozsekané mandle, rozsekané oříšky a rozinky. Vaříme dokud švestky nejsou měkké.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.