Bystrická pochoutka
Suroviny: 220g uzeného sýra tofu, 200g banánů, 120g žampiónů, 2dc mléka, 2 vejce, 80g hladké mouky, sůl, 100g tvrdého sýra a olej.
Postup: Na špejli střídavě napícháme čtverečky tofu, kolečka banánů a plátky žampionů. Z mléka, vajec, mouky, sýra a soli si uděláme těstíčko, ve kterém špízy namočíme. Potom je osmahneme ze všech stran na rozpáleném oleji.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.