Brazilská polévka
Týden zahájíme exotickým výletem...
Suroviny a pracovní postup: Z másla, hladké mouky a nakrájené cibule uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou a za stálého míchání rozvaříme, pak přidáme 1 rajský protlak, povaříme, osolíme, zjemníme kysanou smetanou nebo šlehačkou, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou. Na talíř dáme nejdřív vejce vařené a na kostičky krájené a přelijeme horkou polévkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU HANKA STROBACHOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.