Bramborové vdolky

Suroviny: 280 g hrubé mouky, 2 střední ve slupce vařené brambory, 1 žloutek, lžíce tuku, 10 g droždí a 1 prášek do pečiva, 50 g cukru moučky. Na zdobení povidla s trochou rumu, tvrdý tvaroh, případně i kysaná smetana.

Postup: Oloupané brambory nastrouháme najemno (mrkvové struhadlo), posypeme moukou, přidáme droždí i prášek, žloutek a tuk a vypracujeme těsto. Hned z něj tvarujeme vdolky (můžeme vyválet silnou placku a vykrajovat sklenkou), skládáme na plech s pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme. Pak mažeme švestkovými povidly, která jsme rozmíchali s trochou rumu, sypeme strouhaným tvarohem a můžeme zdobit lžičkou kysané smetany.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!