Bramborové placky se sušenými švestkami
Staročeši by se olizovali až za ušima!
Suroviny:
300 g studených vařených brambor
200 g hrubé mouky
2-3 lžíce měkkého tvarohu
1 vejce
sůl
sušené švestky
cukr
skořice
1-2 lžičky rumu
sádlo na smažení
Postup:
- Sušené švestky předem namočíme do vody. Část vody slijeme, ve zbytku švestky rozvaříme, podle chuti osladíme, okořeníme skořicí a pokřtíme troškou rumu pro vůni.
- Studené vařené brambory najemno nastrouháme, posypeme moukou, lehce promícháme, přidáme vajíčko a tvaroh, mírně osolíme a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na stejně velké kousky a postupně je rozválíme na pomoučeném vále na placky – asi na půl cm.
- Smažíme po obou stranách v rozehřátém sádle a ještě teplé ozdobíme rozvařenými švestkami a podáváme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka