Bolavá pata

250 g polohrubé mouky , jedno balení olomouckých tvarůžků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické slaniny, půl prášku do pečiva, kmín, sůl a oregano. Z mouky, jogurtu, prášku do pečiva, soli a vajíčka vypracujeme v míse vláčné těsto a rozprostřeme jej do vymazané koláčové formy. Tvarůžky a slaninu pokrájíme na kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto, posypeme celým kmínem a oreganem, solíme minimálně nebo vůbec. Pečeme dozlatova cca 25 min.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.