Beef stew - hovězí s bramborami
Vzpomínka na irskou domovinu?
Suroviny a postup: Asi čtvrt kg libového hovězího nakrájíme na kousky, obalíme v hladké mouce a opečeme na trošce oleje v hrnci. Na jiném oleji na velké pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, 1 nakrájenou mrkev, 1 nakrájený celerový řapík a asi tři čtvrtě kg oloupaných nakrájených brambor, zalijeme vodou a povaříme. Pak přendáme do hrnce s opečeným masem, zakryjeme pokličkou a společně dodusíme, pak dosolíme. Jako přílohu podáváme chléb.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.