Babiččin vaječný likér
Suroviny: 5 žloutků, 180g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kondenzované mléko, 500ml rumu. Na čokoládový likér budeme potřebovat ještě 1dc mléka a půl tabulky hořké čokolády.
Postup: Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, slazené kondenzované mléko a rum. V případě že bude likér příliš hustý můžeme přidat půl deci převařeného a vychlazeného mléka.
Čokoládový likér uděláme tak, že do vaječného likéru přidáme ještě deci mléka svařeného s hořkou čokoládou.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.