Babiččin vaječný likér

Suroviny: 5 žloutků, 180g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kondenzované mléko, 500ml rumu. Na čokoládový likér budeme potřebovat ještě 1dc mléka a půl tabulky hořké čokolády.

Postup: Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, slazené kondenzované mléko a rum. V případě že bude likér příliš hustý můžeme přidat půl deci převařeného a vychlazeného mléka.
Čokoládový likér uděláme tak, že do vaječného likéru přidáme ještě deci mléka svařeného s hořkou čokoládou.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.