Aquacentrum v Teplicích se otevře až koncem dubna

21. březen 2019

S přestavbou Aquacentra v Teplicích dělníci ještě neskončili. Nové bazény si tak lidé budou moci vyzkoušet až koncem dubna. Termín dokončení se dvakrát posunul – původně měla být přestavba hotová na konci loňského roku, pak koncem března.

Termín otevření aquacentra se o měsíc odložil kvůli nové fasádě, kterou si město objednalo nad rámec původně plánovaných oprav. V půlce dubna pak nastoupí uklízeči a uklízečky, aby vše pro veřejnost připravili.

Hlavní problém při rekonstrukci ale byl, že projekt původní plavecké haly nesouhlasil s její stavbou – přitom právě z něj projektanti při přípravě přestavby vycházeli.

Podle ředitele Aquacentra Michaela Parasky se tedy až dodatečně zjistilo, že někde je například víc betonu, než mělo být – to znamenalo víc bouracích prací, jinde, že je ho naopak málo – například pilíře se proto musely upravovat, aby udržely i přistavěné patro.

Musely se také přeprofilovat některé části původních bazénů, protože byly nakřivo, třeba až o 12 centimetrů.

Přestavěné aquacentrum nabídne dva bazény i nové atrakce

Přestavba aquacentra se tak prodražila zhruba o 15,7 milionu korun – celkem tedy bude město stát skoro 306 milionů korun.

Kromě už zmíněných prací je ve finální ceně i nová vodovodní přípojka. Aquacentrum sice původně počítalo s tím, že termální pramen bude využívat pro všechny bazény a vytápění, podle Parasky by to ale nestačilo – není dost vody na větší spotřebu.

Přestavba a dostavba teplického Aquacentra - plavecký bazén

V novém aquacentru budou, na rozdíl od toho původního, dva bazény – místo toho původního bude tzv. „dětský svět“ – tedy bazén s brouzdalištěm tobogánem a dalšími atrakcemi – jako například houpací jeskyní nebo širokou skluzavkou. V patře, přistavěném tak trochu bokem do svahu, bude 25metrový plavecký bazén s chladnější vodou.

Nové budou i sprchy a další zázemí – z toho, co návštěvníci neuvidí, jsou to hlavně nové bazénové technologie a vzduchotechnika.

Spustit audio

Související