Zelné šneky
Rychle připravené, rychle snědené…
Ingredience
- 1 pizza těsto
- 250-300 g kysaného zelí
- 100 g anglické slaniny
Postup:
- Kysané zelí vymačkáme, a je-li příliš kyselé, ještě ho propláchneme na sítu. Překrájíme na krátké kousky.
- Rozbalíme pizza těsto, poklademe na něj plátky slaniny, rozvrstvíme zelí a pevně zatočíme.
- Ostrým nožem nakrájíme plátky asi 1,5-2 cm silné, naskládáme na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 175 stupňů upečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.