Zelné šneky

Rychle připravené, rychle snědené…

Ingredience
  • 1 pizza těsto
  • 250-300 g kysaného zelí
  • 100 g anglické slaniny

Postup:

  1. Kysané zelí vymačkáme, a je-li příliš kyselé, ještě ho propláchneme na sítu. Překrájíme na krátké kousky.
  2. Rozbalíme pizza těsto, poklademe na něj plátky slaniny, rozvrstvíme zelí a pevně zatočíme.
  3. Ostrým nožem nakrájíme plátky asi 1,5-2 cm silné, naskládáme na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 175 stupňů upečeme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.