Zelňačka s fazolemi
Opět polévka, která vám nahradí kompletní jídlo.
Ingredience
- 500 g kysaného zelí
- miska předem vařených bílých fazolí (nebo 1 konzerva)
- 300 g vařeného uzeného masa
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- mletá sladká paprika
- trochu pálivé papriky
- pepř
- sůl
- trochu hladké mouky na zahuštění
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku, pepř, promícháme, pak přidáme pokrájené kysané zelí, zalijeme vodou, podle chuti osolíme a krátce povaříme. Pokud máme vývar z uzeného masa, použijeme ho a pak už raději nesolíme nebo jen opatrně.
- Podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.
- Na závěr přidáme vařené nebo sterilované fazole, necháme prohřát a na talíři pak přidáme nakrájené uzené maso.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.