Zásah v Krajské zdravotní se podle předsedy představenstva týká veřejných zakázek

19. únor 2024

V sídle Krajské zdravotní v Ústí nad Labem zasahují stále policisté. Jde o případ, který vyšetřuje Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Podle předsedy představenstva Krajské zdravotní Ondřeje Štěrby z hnutí ANO se vyšetřování týká veřejných zakázek. S policisty byl při zásahu už dnes brzy ráno.

„Obecně, jestli mohu mluvit, se to týká veřejných zakázek. Je to pro mě hodně nepříjemné a brutální překvapení. Dál budeme poskytovat součinnost s kolegy představenstva. Bude akutní zasedání a jednání představenstva a budeme tak, aby nehrozil únik informací, informovat zaměstnance,“ shrnul Štěrba.

Čtěte také

Podle serveru Seznam Zprávy vyšetřují policisté generálního ředitele Krajské zdravotní a také jeho obchodního náměstka. Mluvčí společnosti Petra Roubíčková ale nechtěla tyto informace komentovat.

Vedle Krajské zdravotní zasahovali policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu také v krajské nemocnici v Jihlavě.

Podle hejtmana Jana Schillera z hnutí ANO je teď řešení situace na představenstvu Krajské zdravotní. Bližší informace k případu zatím podle něj nemá ani krajská rada, která je zároveň valnou hromadou Krajské zdravotní.

Podobně reagoval Schillerův stranický kolega Radim Laibl, který je radním pro zdravotnictví. Na hejtmanství se podle něj policisté neobrátili.

Společnost Krajská zdravotní spravuje pro Ústecký kraj sedm nemocnic v regionu a je jedním z největších poskytovatelů zdravotnické péče v Česku.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související