Zapečené halušky
Pomůže potravinářský průmysl a halušky v prášku.
Suroviny:
4 porce halušek
150 g vařeného libového uzeného masa
150-200 g strouhaného sýra
1 cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
sůl
Postup:
- Uvaříme halušky podle návodu na sáčku nebo krabici.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme nakrájené maso.
- Smícháme uvařené halušky s masem, navrstvíme do vymaštěných zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby zapéci.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.