Zapečené halušky

Pomůže potravinářský průmysl a halušky v prášku.     

Suroviny:

4 porce halušek

150 g vařeného libového uzeného masa

150-200 g strouhaného sýra

1 cibule

2 lžíce sádla nebo oleje

sůl

Postup:

  1. Uvaříme halušky podle návodu na sáčku nebo krabici.
  2. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme nakrájené maso.
  3. Smícháme uvařené halušky s masem, navrstvíme do vymaštěných zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby zapéci.

Související

  • Halušky s nivou a slaninou

    Brynza nebývá běžně k dostání a navíc vás od přípravy tohoto kdysi pokrmu chudých odradí i její cena…

  • Halušky s brokolicí na smetaně

    Suroviny: Halušky v prášku, 10 dkg salámu junior, 250 ml smetany, brokolice, 4 cibule, fazole v nálevu, 2 lžíce oleje.

  • Zlaté halušky

    40 dkg polohrubé mouky, 10 dkg margarinu, 10 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 15 gramů kvasnic, čtvrt litru mléka, jeden sáček vanilkového cukru, sůl, 8 dkg mandlí,...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.