Zapečené halušky
Pomůže potravinářský průmysl a halušky v prášku.
Suroviny:
4 porce halušek
150 g vařeného libového uzeného masa
150-200 g strouhaného sýra
1 cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
sůl
Postup:
- Uvaříme halušky podle návodu na sáčku nebo krabici.
- Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme nakrájené maso.
- Smícháme uvařené halušky s masem, navrstvíme do vymaštěných zapékacích misek, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby zapéci.
Související
-
Halušky s nivou a slaninou
Brynza nebývá běžně k dostání a navíc vás od přípravy tohoto kdysi pokrmu chudých odradí i její cena…
-
Halušky s brokolicí na smetaně
Suroviny: Halušky v prášku, 10 dkg salámu junior, 250 ml smetany, brokolice, 4 cibule, fazole v nálevu, 2 lžíce oleje.
-
Zlaté halušky
40 dkg polohrubé mouky, 10 dkg margarinu, 10 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, 15 gramů kvasnic, čtvrt litru mléka, jeden sáček vanilkového cukru, sůl, 8 dkg mandlí,...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.