Zapečená rajčata s cuketou
Sezóna je v plném proudu a z rajčat nemusí být vždycky jen lečo.
Ingredience
- 400 g rajčat
- 1 střední cuketa
- 100 g tvarohu
- 50 g mozzarelly
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 žloutek
- sůl, pepř, bazalka
Postup:
- Rajčata spaříme horkou vodou, nakrojíme slupku do kříže a sloupneme. Oloupaná rajčata nasekáme nadrobno.
- Vmícháme do nich utřený česnek, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme. Promícháme a dáme do zapékací mísy nebo do několika jednoporcových misek.
- Cuketu opláchneme, osušíme a škrabkou nakrájíme tenké plátky po délce.
- Tvaroh smícháme se žloutkem, nastrouhanou mozzarellou, osolíme, opepříme.
- Tvarohovou směsí potřeme plátky cukety a zarolujeme je.
- Rolky posadíme do rajčatové směsi a ve střední troubě pečeme asi 35 minut.
Související
-
Rajčata se mohou lišit barvou, tvarem i chutí – všechna jsou ale bohatá na vitamíny a minerály
Rajčata melounová, hrušková, datlová. Žlutá, oranžová nebo červená. Liší se velikostí i chutí. Všechna mají ale jedno společné – jsou bohatá na vitamíny a minerály.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka