Žampiony s náplní

Pozor, je to trochu pracnější, ale výsledek předčí očekávání – a navíc, žampiony najdete skoro v každém supermarketu, což se o běžných lesních houbách říci nedá.

Suroviny:
žampiony (počítáme 3 větší na 1 porci)
libové vepřové plecko – množství podle počtu strávníků, zbytek můžete opéci jako karbanátky
cibule
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup:

1. Žampiony očistíme a vyloupneme jim opatrně nožičky.

2. Umeleme maso, žampionové nožičky a cibuli, okořeníme pepřem a solí.

3. Směsí naplníme kloboučky žampionů a obalíme je jako řízek – v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

4. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, usmažené necháme chvíli na papírové utěrce, odsaje se tak přebytečný tuk.

5. Pokud zbyde masová směs, dosmažíme ji ve tvaru karbanátků. Vše podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.