Žampiony s náplní
Pozor, je to trochu pracnější, ale výsledek předčí očekávání – a navíc, žampiony najdete skoro v každém supermarketu, což se o běžných lesních houbách říci nedá.
Suroviny:
žampiony (počítáme 3 větší na 1 porci)
libové vepřové plecko – množství podle počtu strávníků, zbytek můžete opéci jako karbanátky
cibule
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Postup:
1. Žampiony očistíme a vyloupneme jim opatrně nožičky.
2. Umeleme maso, žampionové nožičky a cibuli, okořeníme pepřem a solí.
3. Směsí naplníme kloboučky žampionů a obalíme je jako řízek – v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
4. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, usmažené necháme chvíli na papírové utěrce, odsaje se tak přebytečný tuk.
5. Pokud zbyde masová směs, dosmažíme ji ve tvaru karbanátků. Vše podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka