Zadělávané vepřové maso

 Zase jeden pozdrav ze staré české kuchyně!      

Suroviny:

300 g krkovice

1 cibule

1 mrkev

1 petržel

půl celeru

sůl

bílý pepř

100 ml šlehačky – smetany

1 lžička škrobu nebo hladké mouky

2 lžíce másla

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme.
  3. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Pak mírně podlijeme a dusíme.
  4. Po asi půlhodince přidáme nakrájenou zeleninu a dodusíme.
  5. V závěru zahustíme troškou škrobu nebo hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, povaříme a úplně na konec přilijeme šlehačku a necháme přejít var. Podáváme s vařenými bramborami nebo s těstovinami.