Zadělávaná slepice

Ze slepice nemusí být jenom polévka.

Ingredience
  • 1 slepice
  • 1 cibule
  • 5 pepřů
  • 3-4 nová koření
  • 2-3 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • muškátový květ
  • sůl
  • 1-2 šálky mraženého hrášku

Postup:

  1. Slepici vaříme v osolené vodě s kořením (pepř, nové koření) a neloupanou cibulí. Trvá to déle, maso by mělo být měkké.
  2. Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
  3. Uvařenou slepici vyndáme, necháme trochu zchladnout a pak obereme maso a nakrájíme ho.
  4. Vývar přecedíme, okořeníme muškátovým květem, zavaříme jíšku, provaříme a na závěr přidáme mražený hrášek. Můžeme ho předem propláchnout na sítu horkou vodou. Přidáme i nakrájené maso a podáváme s rýží.

Související