Za poslední týden přibylo v Ústeckém kraji téměř 8 000 nových případů nákazy koronavirem

3. prosinec 2021 14:12

Za posledních 7 dní evidují hygienici v Ústeckém kraji víc než 7 800 nových případů nákazy koronavirem. Kvůli sílící epidemii se tak snižují volné kapacity nemocnic v regionu, které o nakažené pečují.

„Dobrou zprávou je, že situace v Ústeckém kraji je v posledních 5 dnech poměrně stabilní – hospitalizovaných s koronavirem přestalo přibývat – v současnosti jich máme mezi 380 a 390, z nichž 49 jich je na JIP. Je to trochu v rozporu s tím, že počet nakažených v regionu stále stoupá, takže uvidíme, co bude dál,“ říká krajský koordinátor intenzivní péče Josef Škola.

Jak dodává, díky ústeckému hasičskému sboru se zdravotníkům podařilo 3. prosince otevřít nové intenzivní covidové oddělení v Teplicích.

„V současnosti tak máme 10 volných covidových lůžek připravených na případný horší průběh víkendu. Podle predikcí, které máme z Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR, bude v prosinci lidí s koronavirem v nemocnicích nadále přibývat. Predikováno bylo, že bychom se měli dostat na nějakých 500 až 600 nemocných s covidem v nemocnicích. Zatím je to v rozporu s tím, co reálně vidíme, proto doufáme, že tato vlna už je na svém vrcholu,“ přiblížil Škola.

Personál nemocnic je podle něj už dost unavený. „Ona se celá ta covidová situace táhne už asi 18 měsíců. Blíží se Vánoce a všichni by se asi chtěli věnovat trochu jiným věcem. Nedá se ale nic dělat,“ uzavírá krajský koordinátor intenzivní péče Josef Škola.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související