Voňavý pstruh

O vůni se postará směs koření

Ingredience
  • 2 pstruzi
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce másla
  • směs koření – mletá skořice, anýz, koriandr a tlučený badyán – stačí od každého na špičku nože
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • alobal nebo pergamen

Postup:

  1. Pstruhy očistíme a vykucháme, osolíme.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme směs koření a necháme rozvonět.
  3. Do kořenící směsi přidáme jogurt a citronovou šťávu a smícháme na marinádu.
  4. Připravíme čtverce alobalu nebo pergamenu. Pstruhy namočíme v marinádě, položíme na alobal, ještě potřeme marinádou, zabalíme, dáme na plech spojem nahoru a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.