Voňavý pstruh
O vůni se postará směs koření
Ingredience
- 2 pstruzi
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1,5 lžíce másla
- směs koření – mletá skořice, anýz, koriandr a tlučený badyán – stačí od každého na špičku nože
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- alobal nebo pergamen
Postup:
- Pstruhy očistíme a vykucháme, osolíme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme směs koření a necháme rozvonět.
- Do kořenící směsi přidáme jogurt a citronovou šťávu a smícháme na marinádu.
- Připravíme čtverce alobalu nebo pergamenu. Pstruhy namočíme v marinádě, položíme na alobal, ještě potřeme marinádou, zabalíme, dáme na plech spojem nahoru a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
Související
-
Pytlákův pstruh
Takže nejdřív musíte upytlačit kousek uzeného, pak pstruha a pak už hurá do kuchyně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.