Pstruh v bylinkách

Je jedno, bude-li to pstruh potoční nebo americký duhový.

Suroviny:

2 menší pstruzi

130 g másla, trošku oleje

směs bylinek – petrželka, tymián, máta, šalvěj, bazalka, kopr, rozmarýn…

kmín

sůl

citron

Postup:

  1. Pstruhy vykucháme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a okmínujeme po povrchu i uvnitř.
  2. Položíme na pekáč s plátky másla, dovnitř přidáme směs bylinek podle vlastní chuti a ještě kousek másla, zbytek bylinek rozložíme kolem ryb. Na pekáč můžeme kápnout trochu oleje, máslo by se pak nemělo připalovat.
  3. Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. Podáváme s pečenými bramborami, citronem si každý pokape podle vlastní chuti.

Související

  • Pytlákův pstruh

    Takže nejdřív musíte upytlačit kousek uzeného, pak pstruha a pak už hurá do kuchyně.

  • Pstruh na mandlích

    Můžete to vyzkoušet i s rybím filé nebo s pangasem.

  • Pstruh s křenovou majonézou

    Suroviny: 2 pstruzi, 2 lžíce tuku, hladká mouka. Křenová majonéza: 50g majonézy, 2 lžíce kysané smetany, lžička nastrouhaného křenu, citrónová šťáva a sůl.