Pytlákův pstruh
Takže nejdřív musíte upytlačit kousek uzeného, pak pstruha a pak už hurá do kuchyně.
Suroviny:
4 pstruzi
180 g uzeného masa
1 cibule
sůl
kmín
2 stroužky česneku
hladká mouka
olej na pečení
citron na ozdobu
Postup:
1. Pstruhy očistíme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, okmínujeme a vložíme do nich po plátku uzeného masa a pár koleček cibule.
2. Obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zvolna opékáme po obou stranách.
3. Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme plátkem citronu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.