Vepřový guláš

Sterilovaný zelený pepř dodá zajímavý „šmrnc“…    

Ingredience
  • 600 g vepřového plecka
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce kořenící směsi na guláš, případně i sůl
  • 2 lžíce sterilovaného zeleného pepře
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Maso nakrájíme na malé kostky.
  2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme zvolna do zlatova na rozehřátém sádle.
  3. Na cibulový základ dáme připravené maso, opečeme ze všech stran a pak přidáme koření – pokud směs obsahuje sůl, už jen mírně dosolíme. Přidáme i sterilovaný zelený pepř, promícháme, podlijeme a dusíme, až maso změkne.
  4. Pokud se zdá šťáva řídká, zahustíme ji troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a necháme provařit.
  5. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.