Vepřové šumavské
Ale věřte, že chutnat bude i na severu.
Suroviny:
4 plátky z plecka
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
drcený kmín
majoránka
pepř
3 lžíce sádla
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Cibuli nahrubo nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a krátce osmahneme obojí na sádle.
- Vložíme plátky masa, přidáme drcený kmín a majoránku, maso opečeme, pak podlijeme horkou vodou a v troubě zakryté pečeme, až je maso měkké. V závěru můžeme odklopit.
Související
-
Vepřové Sweet&Chilli
Nebojte se složitých postupů asijské kuchyně, většinu práce za vás udělali výrobci omáčky Sweet&Chilli…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.