Vepřové šumavské

Ale věřte, že chutnat bude i na severu.

Suroviny:

4 plátky z plecka

1 větší cibule

4 stroužky česneku

sůl

drcený kmín

majoránka

pepř

3 lžíce sádla

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Cibuli nahrubo nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a krátce osmahneme obojí na sádle.
  3. Vložíme plátky masa, přidáme drcený kmín a majoránku, maso opečeme, pak podlijeme horkou vodou a v troubě zakryté pečeme, až je maso měkké. V závěru můžeme odklopit.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.