Vepřové šumavské
Ale věřte, že chutnat bude i na severu.
Suroviny:
4 plátky z plecka
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
drcený kmín
majoránka
pepř
3 lžíce sádla
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Cibuli nahrubo nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a krátce osmahneme obojí na sádle.
- Vložíme plátky masa, přidáme drcený kmín a majoránku, maso opečeme, pak podlijeme horkou vodou a v troubě zakryté pečeme, až je maso měkké. V závěru můžeme odklopit.
Související
-
Vepřové Sweet&Chilli
Nebojte se složitých postupů asijské kuchyně, většinu práce za vás udělali výrobci omáčky Sweet&Chilli…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.