Vepřové šumavské

Ale věřte, že chutnat bude i na severu.

Suroviny:

4 plátky z plecka

1 větší cibule

4 stroužky česneku

sůl

drcený kmín

majoránka

pepř

3 lžíce sádla

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Cibuli nahrubo nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky a krátce osmahneme obojí na sádle.
  3. Vložíme plátky masa, přidáme drcený kmín a majoránku, maso opečeme, pak podlijeme horkou vodou a v troubě zakryté pečeme, až je maso měkké. V závěru můžeme odklopit.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.