Vepřové s pórkem
K masíčku trochu zeleniny...
Suroviny: 600 g plecka, 2-3 velké pórky, 3-4 suché papriky, 1 dcl oleje, mletý pepř, sladká i pálivá paprika, sůl.
Pracovní postup: Maso nakrájíme na kousky, osmahneme na oleji, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Tekutinu necháme vysmahnout, přidáme na kolečka nakrájený pórek, osmahneme, podlijeme, přidáme nakrájené papriky, podusíme, podle chuti opepříme, opaprikujeme a případně i dosolíme. Jako přílohu můžeme dát bramborovou kaši nebo rýži nebo těstoviny.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIA ZÁVODNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.