Vepřové medailonky s Cajun kořením

Cajun je umletá nebo v hmoždíři rozdrcená směs koření – základem je sůl, bílý a černý pepř, chilli, oregano, tymián, sušený česnek a cibule, může tam být i římský kmín, hořčičné semínko nebo fenykl. Dá se koupit i hotová směs.

Suroviny:
4 plátky vepřového masa – z kýty nebo plecka
koření Cajun (nebo jiná směs podle chuti)
2 lžíce oleje
malé brambůrky

Postup:

1. Maso jemně naklepeme, posypeme kořenící směsí a necháme chvíli odležet.

2. Dáme vařit malé brambůrky ve slupce, a když jsou uvařené, oloupeme je a rozkrájíme na půlky.

3. Rozehřejeme pánev s olejem, vložíme připravené maso a po obou stranách opečeme. Pak maso odložíme na teplý talíř a v tuku po něm opečeme brambůrky.

4. Podáváme na teplém talíři, zdobíme zeleninou podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.