Vepřové medailonky s Cajun kořením
Cajun je umletá nebo v hmoždíři rozdrcená směs koření – základem je sůl, bílý a černý pepř, chilli, oregano, tymián, sušený česnek a cibule, může tam být i římský kmín, hořčičné semínko nebo fenykl. Dá se koupit i hotová směs.
Suroviny:
4 plátky vepřového masa – z kýty nebo plecka
koření Cajun (nebo jiná směs podle chuti)
2 lžíce oleje
malé brambůrky
Postup:
1. Maso jemně naklepeme, posypeme kořenící směsí a necháme chvíli odležet.
2. Dáme vařit malé brambůrky ve slupce, a když jsou uvařené, oloupeme je a rozkrájíme na půlky.
3. Rozehřejeme pánev s olejem, vložíme připravené maso a po obou stranách opečeme. Pak maso odložíme na teplý talíř a v tuku po něm opečeme brambůrky.
4. Podáváme na teplém talíři, zdobíme zeleninou podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka