Vepřové kotlety v alobalu
To je hodno mistra kuchaře...
Suroviny: 4 větší kotlety, česneková pasta, mletý pepř, olej na alobal, ještě jedna lžička oleje a lžička másla, 5 žampionů neb jiných hub, 2 párky a 1-2 vejce.
Pracovní postup: Maso do poloviny odřízneme od kosti, nařízneme po obvodu, naklepeme, potřeme česnekovou pastou, opepříme a položíme na olejem potřený kus alobalu (každou kotletu zvlášť). Na rozehřátém másle s olejem osmahneme nakrájené houby, přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený párek, mírně podlijeme a dusíme. Nakonec vmícháme vejce. Touto směsí poklademe kotlety, dobře zabalíme, aby nevytékala šťáva a pod grilem upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE POKORNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka