Valašský ptáček
Může zaletět do kterékoli kuchyně.
Ingredience
- 2 plátky krkovice
- červená paprika
- 2 úzké hranolky anglické slaniny
- 1 cibule
- hořčice
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sádla
Postup:
- Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
- Na plátek k okraji položíme klínek cibule, 2 proužky červené papriky, hranolek slaniny, zabalíme a zajistíme párátky.
- Zbytek cibule nakrájíme a osmahneme na sádle, pak na tom ze všech stran opečeme závitky, podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
- Podáváme s dušenou rýží, kterou přelijeme výpekem.
Související
-
Valašský frgál
500 g polohrubé mouky , 2 žloutky , 1 máslo, 80 g moučkového cukru, 250 ml teplého mléka, 3-4 dkg droždí, 1 lžička soli, lžička citrónové kůry. Z droždí, trocha...
-
Hovězí Stroganoff
Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka