Valašský ptáček

Může zaletět do kterékoli kuchyně.

Ingredience
  • 2 plátky krkovice
  • červená paprika
  • 2 úzké hranolky anglické slaniny
  • 1 cibule
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sádla

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
  2. Na plátek k okraji položíme klínek cibule, 2 proužky červené papriky, hranolek slaniny, zabalíme a zajistíme párátky.
  3. Zbytek cibule nakrájíme a osmahneme na sádle, pak na tom ze všech stran opečeme závitky, podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
  4. Podáváme s dušenou rýží, kterou přelijeme výpekem.

Související

  • Valašský frgál

    500 g polohrubé mouky , 2 žloutky , 1 máslo, 80 g moučkového cukru, 250 ml teplého mléka, 3-4 dkg droždí, 1 lžička soli, lžička citrónové kůry. Z droždí, trocha...

  • Vepřové s cherry rajčaty

    Máte-li dobrá normální rajčata, použijte je také.

  • Hovězí Stroganoff

    Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.