V Litoměřicích začíná 43. ročník podzimního zahradního veletrhu Zahrada Čech

13. září 2019

Na litoměřickém výstavišti začne dnes dopoledne 43. ročník podzimního veletrhu Zahrada Čech. Až do konce příštího týdne nabídne návštěvníkům zboží pro dům, bydlení, chalupu a hlavně pro zahradu.

Největší pozornost se bude upírat na zahradu. Své stánky na veletrhu mají prodejci venkovních a pokojových rostlin, trvalek, keřů nebo ovocných stromů. Vedle toho se ale představí i vystavovatelé s nářadím. K viděním budou také technické věci – jako například solární systémy, kotle na pevná paliva, nádrže na dešťovou vodu nebo čističky odpadních vod.

40. Zahrada Čech v Litoměřicích

Zahrada Čech nabízí návštěvníkům i bohatý doprovodný program. Lidé se můžou těšit například na vystoupení Františka Nedvěda, Yvetty Blanarovičové, Jaroslava Uhlíře nebo Josefa Zocha.

Vedle toho se chystá také vyhlášení některých soutěží. Už dnes budou návštěvníci znát výsledky soutěže o regionální potravinu letošního roku.

Oficiální zahájení 43. ročníku Zahrady Čech je naplánované na 10:30, areál výstaviště ale otevírá brány už v 9:00.

Chystáte se na Zahradu Čech? Nechte auto doma a svezte se speciální autobusovou linkou

V souvislosti pořádáním Zahrady Čech bývá doprava v Litoměřicích vždy velmi hustá. Nicméně letos se očekávají problémy hlavně o víkendu. Vedle veletrhu je naplánováno několik dalších akcí a řidiči tak budou muset být při průjezdu Litoměřicemi za volantem trpěliví.

Pro návštěvníky výstaviště bude připraveno několik parkovišť, která budou značená a k dispozici bude i speciální autobusová linka. Ta bude jezdit mezi litoměřickým autobusovým nádražím a výstavištěm.

Kdo chce, může tak na zahradu Čech vyrazit i veřejnou dopravou a k bráně výstaviště dojet autobusem.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související