V Děčíně diskutují o podobě lesoparku Bažantnice

15. listopad 2016

Lesopark obklopuje sídliště Želenice, a právě jeho obyvatelé ho v minulosti hojně využívali. Dnes je celý prostor zarostlý, jsou tam zbytky bikrosové dráhy a také archeologické naleziště historické tvrze. Zástupci radnice se včera sešli na schůzce s rodiči dětí ze sídliště, aby zjistili, co by v lesoparku chtěli v budoucnu mít.

„Bažantnice je součástí našeho běžného života, tak mi není lhostejné, jaké jsou plány na její úpravu,“ posteskla si paní Alena Kubincová. „Chodila bych tam ráda, bohužel s kočárkem se tam nedostanu.“

Primátorka města společně s pracovnicemi odboru životního prostředí diskutovala s desítkou rodičů a se zástupci tamní školky a základní školy.

Všichni se shodli na jednom - rádi by měli z lesoparku v budoucnu přírodní park bez umělých hřišť a místo k posezení a relaxaci.

Město by rádo získalo na obnovu lesoparku dotaci. Ucházelo se o ni už minulý rok, ale nesplnilo podmínky. V roce 2017 se o ni tedy pokusí znovu a kvůli tomu chce uspořádat hned tři diskuze o představách místních lidí.

autor: dap
Spustit audio