Uzené s černou omáčkou

Suroviny: Asi půl kg uzené krkovičky, 2-3 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 20 dkg sušených švestek a lžíce švestkových povidel, cukr, sůl, skořice, citrónová šťáva.

Postup: Maso dáme vařit do vody, když je měkké, vyndáme ho a dohotovíme omáčku – do vývaru dáme vařit sušené švestky, po chvíli přidáme světlou jíšku z másla a hladké mouky, provaříme do hladka, (můžeme si pomoci ponorným mixerem), pak ještě přidáme povidla rozmíchaná v troše vody, okořeníme, necháme přejít var a přecedíme. Maso nakrájíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s kynutým knedlíkem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.