Utopenci zase jinak a zase neodolatelně

Doptáte se na ně i jako na „ševcovský mls“ nebo „sloní žrádlo“ a navíc existuje řada variant podle použitých ingrediencí a taky podle konzistence – buď vše nakrájíte, nebo umelete na pomazánku…

Suroviny:
půl kg špekáčků nebo točeného salámu
100-200 g cibule
4 lžíce kečupu
4 lžíce octa (i méně)
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce worcesteru
4 lžíce oleje
4 lžíce vody
sůl
pepř
čtvrt lžičky chilli
případně ještě 4 lžíce majonézy

Postup:

1. Kečup, ocet, hořčici, worcester, olej a vodu svaříme i s kořením za stálého míchání a odložíme trochu zchladnout.

2. Špekáčky sloupneme, nakrájíme na kolečka nebo raději půlkolečka, cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme. Nebo rovnou skládáme střídavě do sklenice.

3. Zalijeme svařenou směsí a necháme 2-3 dny odležet v chladu.

4. Před podáváním můžeme ještě promíchat s majonézou, podáváme s pečivem. Někdo přimíchává i sladkokyselou drobně nakrájenou okurku.

Dobrou chuť vám přeje Miluše Neoralová a Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.