Ústí nad Labem vybralo firmu pro úpravu ulice Sociální péče

26. září 2024 15:30

Řidiči se musí připravit na úpravy ulice Sociální péče v Ústí nad Labem. Město chce totiž hlavní tah kolem Masarykovy nemocnice přebudovat.

Hlavním důvodem pro úpravy současné čtyřproudé silnice je podle primátora Petra Nedvědického z hnutí ANO bezpečnost provozu a hlavně chodců. Zvýšení bezpečnosti chodců má podle něj přinést například přesunutí zastávky Sociální péče a doplnění semaforů a město chce také přesunout přechod u zastávky Bukov sanatorium.

Na silnici kolem nemocnice mají přibýt semafory nebo vyhrazené jízdní pruhy pro sanitky nebo MHD, zároveň se ale počítá i s dalšími semafory. Ty mají lépe reagovat právě na průjezd záchranářů, hasičů nebo MHD.

Úprava ulice Sociální péče by měla provoz omezit jen lokálně

Rada města teď vybrala firmu, která má úpravu celé oblasti udělat. Práce vyjdou bez daně na téměř 65 milionů korun a budou probíhat za plného provozu. Silnici a vlastní automobilový provoz by tak měly úpravy omezit jen lokálně.

Podle rady města jsou práce rozdělené na tři etapy – jako první se má začít pracovat kolem vjezdu do Masarykovy nemocnice a také na křižovatce ulice Bělehradská, Malátova a Na Spojce.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související