Ústecký dopravní podnik má nového ředitele

20. srpen 2012

Dopravní podnik města Ústí nad Labem má ode dneška (20.8.) nového ředitele. Stal se jím šest a čtyřicetiletý ekonom Petr Koreň. Vedení města chce, aby zlepšil zejména hospodaření firmy.

Z minulých let má dopravní podnik ztrátu dvacet jedna a půl milionu korun. Proto už vypověděl smlouvy na reklamu a odtahovou službu. Očekává, že si těmito službami vydělá víc.

Primátor a člen představenstva Vít Mandík z ČSSD řekl, že do nového ředitele vkládá velké naděje. „Že se nebude bát jít do tak zásadních změn, aby konečně dopravní podnik fungoval tak, jak by fungovat, jako stoprocentní městská organizace, měl. Měl by se spokojit s tou provozní dotací, kterou je město schopno uvolňovat každý rok, a která je někde kolem sto devadesáti milionů korun. Pracovní smlouva je koncipovaná na dobu neurčitou. Pokud by představenstvo nebo rada města nebylo spokojeno a odvolala ředitele ze dne na den, tak je tam chráněn odstupným ve výši šesti měsíčních platů.“

To je o polovinu méně, než dostal předchozí ředitel Tomáš Kraus. Je zároveň šéfem ústecké ODS a byl odvolán po březnovém rozpadu koalice ČSSD, ODS a Strany zdraví, sportu a prosperity.

autor: Jiří Zeman
Spustit audio