Tyrolské knedlíky

Kdo umí, může si k nim i zajódlovat.

Suroviny:
6-7 den starých rohlíků
150 g dobré anglické slaniny
2 vejce
250 ml mléka
4 lžíce hrubé mouky
1 cibule
4 lžíce másla/sádla
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na dvou lžicích másla ji rozpečeme do sklovita. Pak na tom osmahneme kostičky rohlíků a necháme zchladnout.

3. Vejce rozmícháme v mléce, trochu osolíme a přelijeme osmahnuté rohlíky, necháme vsáknout, pak teprve přisypeme mouku a vypracujeme těsto.

4. Mokrýma rukama pak z těsta tvarujeme stejně velké kouličky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Var zmírníme a vaříme asi 15 minut. Jeden knedlík vylovíme a rozkrojíme nejlépe nití, abychom zjistili, jestli už je provařený.

5. Mezitím si na dvou lžicích másla dorůžova osmahneme nakrájenou cibuli.

6. Uvařené knedlíky děrovanou naběračkou vylovíme a hned podáváme – třeba s kysaným zelím a přelité osmaženou cibulkou.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.