Tyrolské knedlíky
Kdo umí, může si k nim i zajódlovat.
Suroviny:
6-7 den starých rohlíků
150 g dobré anglické slaniny
2 vejce
250 ml mléka
4 lžíce hrubé mouky
1 cibule
4 lžíce másla/sádla
zelená petrželka
sůl
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na dvou lžicích másla ji rozpečeme do sklovita. Pak na tom osmahneme kostičky rohlíků a necháme zchladnout.
3. Vejce rozmícháme v mléce, trochu osolíme a přelijeme osmahnuté rohlíky, necháme vsáknout, pak teprve přisypeme mouku a vypracujeme těsto.
4. Mokrýma rukama pak z těsta tvarujeme stejně velké kouličky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Var zmírníme a vaříme asi 15 minut. Jeden knedlík vylovíme a rozkrojíme nejlépe nití, abychom zjistili, jestli už je provařený.
5. Mezitím si na dvou lžicích másla dorůžova osmahneme nakrájenou cibuli.
6. Uvařené knedlíky děrovanou naběračkou vylovíme a hned podáváme – třeba s kysaným zelím a přelité osmaženou cibulkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka