Tvarohové knedlíky pro makrobiotiky
Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 1 bílek, 3-4 lžíce celozrnné mouky, sůl, ovoce podle chuti, strouhaný tvrdý tvaroh na posypání, trochu másla a cukru.
Postup: Z tvarohu, bílku, mouky a špetky soli vypracujeme těsto a necháme čtvrthodiny odležet. Pak do stejně velkých kousků balíme ovoce (např. meruňky) a najednou je pak vhazujeme do vroucí osolené vody, zvedneme ode dna, vaříme 6-7 minut. Na talíři sypeme tvarohem a cukrem, přelijeme máslem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka