Tvarohová pomazánka s vejci
Vydatná pomazánka na výlet.
Suroviny:
1 měkký tvaroh
2 lžíce mascarpone
1 lžíce plnotučné hořčice
2-3 vejce
jarní cibulka
sůl
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme.
- V misce promícháme tvaroh, mascarpone a hořčici.
- Přidáme oloupaná nadrobno nasekaná vařená vejce, nakrájenou cibulku a podle chuti osolíme.
- Mažeme na plátky chleba nebo knäckebrotu, ozdobíme ještě cibulkou, doplníme rajčaty nebo okurkou.
Související
-
Tvarůžková pomazánka s majonézou
Olomoucké tvarůžky mají takřka nulový obsah tuku – ve 100 g jen půl gramu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.