Tvarohová pomazánka s vejci

Vydatná pomazánka na výlet.

Suroviny:

1 měkký tvaroh

2 lžíce mascarpone

1 lžíce plnotučné hořčice

2-3 vejce

jarní cibulka

sůl

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme.
  2. V misce promícháme tvaroh, mascarpone a hořčici.
  3. Přidáme oloupaná nadrobno nasekaná vařená vejce, nakrájenou cibulku a podle chuti osolíme.
  4. Mažeme na plátky chleba nebo knäckebrotu, ozdobíme ještě cibulkou, doplníme rajčaty nebo okurkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.