Troufnete si na dálkový jarní pochod Podkrkonoším a Českým rájem?

8. duben 2016

Klub českých turistů v Lomnici nad Popelkou si pro zájemce připravil další ročník tradičního jarního pochodu. Uskuteční se už v sobotu 9. dubna. Turisté si mohou vybrat z celkem osmi pěších tras s délkou od sedmi až do padesáti kilometrů.

„Ta padesátka vede přes Zelený háj, horu Kozákov až do Turnova. Zpátky přes Hruboskalsko, Borské skály a Rovensko,“ vypočítává body na nejdelším úseku jeden z pořadatelů, Jan Hůlek.

Na své si v rámci 22. ročníku jarní akce přijdou i cyklisté. Pro ně bude připraveno také několik tras, a to od dvaceti pěti kilometrů do osmdesáti. „Osmdesátka vede až za Turnovsko, k Branžeži,“ říká Hůlek.

Start i cíl jsou na stejném místě – v klubovně při cestě k Táboru. Na pochod můžou zájemci vyrazit už od ranních šesti hodin. Ten, kdo se zúčastní, obdrží diplom, novou magnetku pochodu a razítko. Pochod prý stojí za to, v loňském roce se ho zúčastnilo přes tři sta lidí. A organizátoři doufají, že vyjde počasí a účast bude vysoká i letos.

„Jsou tu nádherné výhledy, jak z vrchu Babylon, tak z Tábora. Jsou vidět dosud zasněžené Krkonoše, celé Jizerky. Ale i na druhou stranu je vidět – do Českého ráje, Bezděz, Ralsko, samozřejmě Ještěd,“ láká k jarnímu pochodu Jan Hůlek z lomnického Klubu českých turistů.

autor: Michaela Vlková
Spustit audio