Tinktura z jedlových pupenů pomůže při bolestech zad i jako antibakteriální čistič

30. září 2019

Tinktura z jedle se vyrábí louhováním jejích pupenů v 40% alkoholu. Má velmi specifické účinky. Je vhodná do masážních a koupelových olejů pro uvolnění ztuhlých svalů a šlach.

Dobře působí při růstu větších dětí nebo při bolestech zad. Při inhalaci funguje i jako antibakteriální čistič. Použít ji můžete na uvolnění ucpaného nosu ve formě spreje spolu s dalšími bylinami.

Jedle obsahuje mimo jiné aromatický terpentýn, který je velmi prospěšný pro dýchací cesty. Má dezinfekční vlastnosti a pomáhá usnadnit vykašlávání. Užívat ji tedy můžete  ři zánětu vedlejších nosních dutin, zápalu plic nebo astmatu. Usnadňuje vylučování hlenu a regeneruje dýchací cesty.

Dezinfikuje také močové cesty a rozpouští močové kaménky. Olej z jedle má silný antiseptický efekt a mnozí si zvykli používat ho jako přirozenou dezinfekci místnosti.

Jedlová tinktura neutralizuje nepříjemné pachy a pročišťuje vzduch. Dodá vaší domácnosti svěží aroma, které zmírňuje únavu a podporuje celkové uvolnění. Zkuste nakapat pár kapek oleje do vody v aromalampě, zapalte svíčku a nechte odpařovat.

Spustit audio

Související