Těstovinová frittata

Učíme se využít i zbytky – například uvařené těstoviny.

Ingredience
  • šálek uvařených těstovin
  • 50 g špeku
  • 2 vejce
  • l lžíce mléka
  • 1 lžička jemné strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • půl červené papriky
  • cibulková nať
  • strouhaný sýr

Postup:

  1. Špek nakrájíme na tenké plátky a rozpečeme ho.
  2. Na něj dáme uvařené těstoviny, prohřejeme je a pak zalijeme vejci, ve kterých jsme rozkvedlali mléko, strouhanku, sůl a pepř. Strouhanka dodá frittatě nadýchanost.
  3. Chvíli smažíme, pak posypeme nakrájenou červenou paprikou a cibulkovou natí, pozvolna necháme ztuhnout a nakonec opatrně obrátíme a dopečeme. Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem. Může to být eidam nebo ostřejší niva – pak ubereme soli ve vejcích.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?