Švýcarský guláš
Suroviny: Půl kg roštěné, 100 g uzeného masa, 2 menší cibule, šálek sladké smetany, 3 lžíce oleje, lžička hl. mouky, sladká mletá paprika, mletý pepř, sůl, vývar (z kostky), strouhaný sýr, petrželka.
Postup: Maso nakrájíme na malé kousky a ze všech dobře osmahneme v rozehřátém oleji, pak přidáme kostky uzeného, drobně krájenou cibuli a znovu opečeme. Zaprášíme moukou s paprikou a pepřem, osmahneme, podlijeme 2 lžícemi vývaru, krátce podusíme, podlijeme smetanou a dodusíme. Podáváme s těstovinami, na talíři sypeme sýrem a sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.