Svíčkové řezy na zelenině

Suroviny: 400 g hovězí svíčkové (nebo kvalitního masa z kýty), 160 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 80 g cibule, 1,2 dl tučné smetany, 40 g hladké mouky, olej, bobkový list, nové koření, tymián, mletý pepř, sůl, citronová šťáva.

Postup: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém oleji a uložíme v teple. Na zbylém oleji orestujeme nakrájenou zeleninu a cibuli, vrátíme zpět maso, přidáme koření a citrónovou šťávu, podlijeme a dusíme doměkka. Pak vyndáme koření, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, důkladně povaříme a na konec zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť vám přeje Kateřina Lišťanská a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.