Švestkové knedlíky s přelivem
Suroviny: Bramborové těsto na knedlíky, švestky, kelímek povidel, panák rumu nebo slivovice, 3 lžíce strouhanky a 1-2 lžíce perníku, máslo, cukr moučka.
Postup: Připravíme bramborové švestkové knedlíky, jak jsme zvyklí (viz recept u 20.07.). Strouhanku nasucho opražíme, v závěru přidáme máslo, vezmeme z ohně, vmícháme perník a trochu cukru, v této směsi obalíme vylovené uvařené knedlíky, dáme na talíř a přelijeme povidly, která jsme ohřáli a smíchali s rumem nebo slivovicí.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.