Sváteční medailonky
Sváteční už proto, že cena použitého masa je vyšší a nedá se to z běžného rodinného rozpočtu připravovat každý druhý den. Ale jednou za čas – svátečně – je to příjemné zpestření.
Suroviny:
300 g vepřové panenky na 2 porce
lžička hořčice
1-2 sterilované kapie
1 malá cibule
sůl
pepř
olej
Postup:
1. Plátky vepřové panenky jen roztlačíme dlaní, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí – podle vlastní chuti, ale raději použijeme ne tak agresivní plnotučnou hořčici.
2. Maso pak na rozehřátém oleji z obou stran opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme.
3. Přidáme na kousky nakrájenou kapii, malinko podlijeme nálevem z kapie a dodusíme doměkka. Jako přílohu můžeme volit hranolky, vařené nebo opečené brambory, rýži – co kdo má rád.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.