Sváteční medailonky

Sváteční už proto, že cena použitého masa je vyšší a nedá se to z běžného rodinného rozpočtu připravovat každý druhý den. Ale jednou za čas – svátečně – je to příjemné zpestření.

Suroviny:
300 g vepřové panenky na 2 porce
lžička hořčice
1-2 sterilované kapie
1 malá cibule
sůl
pepř
olej

Postup:

1. Plátky vepřové panenky jen roztlačíme dlaní, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí – podle vlastní chuti, ale raději použijeme ne tak agresivní plnotučnou hořčici.

2. Maso pak na rozehřátém oleji z obou stran opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme.

3. Přidáme na kousky nakrájenou kapii, malinko podlijeme nálevem z kapie a dodusíme doměkka. Jako přílohu můžeme volit hranolky, vařené nebo opečené brambory, rýži – co kdo má rád.