Stínadla se radují, Žižkov pláče

16. říjen 2003

Fotbalisté Teplic si po čtyřech letech znovu zahrají 2. kolo Poháru UEFA. Stejně jako před rokem v Poháru Intertoto si dokázali poradit s německým Kaiserslauternem a po vítězství 2:1 na soupeřově hřišti dokázali vyhrát i v odvetě, a to poměrem 1:0. Další český klub - žižkovská Viktoria - je naopak ze hry venku. Na domácím trávníku totiž podlehla Bröndby Kodaň 0:1.

Od začátku i nepoučenému návštěvníkovi teplického zápasu muselo být jasné, o co na trávníku běží. Domácí se snažili hrát ze zabezpečené obrany, hosté zase přijeli s jasným cílem dohnat manko z utkání v Kaiserslauternu. Chyběl jim ovšem útočník Lokvenc, jehož zranění nepustilo ani na lavičku. V 70. minutě se po chybné rozehrávce ve středu hřiště dostal na pravé straně k míči hřiště neúnavný Rezek, protáhl se do šestnáctky a kolem nabíhajícího Wieseho předložil míč před branku Benčíkovi. Slovenský kanonýr prokázal svůj velký důraz v koncovce a poslal Teplice do dalších bojů. Svými góly rozhodl oba duely.

FK Teplice - 1. FC Kaiserslautern 1:0 (0:0)

Branka: 70. Benčík.
Rozhodčí: Hansson - Lindberg, Andre (všichni Švéd.).
ŽK: Rada - Mettomo, Grammozis, Riedl.
Diváci: 14.300.
První utkání 2:1, postupují Teplice.

Sestava žižkovských fotbalistů doznala oproti úvodnímu vzájemnému utkání na půdě Bröndby jediné změny - chyběl zraněný kapitán Aleš Pikl, naopak do sestavy se vrátil po dlouhé době Miroslav Šebesta. Kouč dánského týmu Michael Laudrup nasadil do hry stejnou základní jedenáctku jako v Kodani. Nejvíce vzruchu přinesl samotný závěr - dvanáct minut před koncem se naskytla největší možnost ke smazání jednobrankové ztráty Oravcovi, ale slovenský reprezentant tváří v tvář Zazovi zamířil těsně vedle levé tyče. Zato Foldgast byl v 88. minutě v zakončení hlavou úspěšnější a definitivně rozhodl o tom, že Žižkov loňský historický postup do druhého kola Poháru UEFA nezopakuje.

Viktoria Žižkov - Bröndby Kodaň 0:1 (0:0)

Branka: 88. Foldgast.
Rozhodčí: Lehner - Buch, Zauner (všichni Rak.).
ŽK: Mlejnský, Chihuri - Jonson.
Diváci: 3162.
První zápas 0:1, postoupilo Bröndby Kodaň.

autor: vbi
Spustit audio