Staropražské grundle
Suroviny: I.varianta: Půl kg drobných rybek – grundlí, 25 g hladké mouky, citron, pepř, sůl, olej na smažení. II. varianta: stejné množství grundlí a mouky jako u první varianty, k tomu 1 vejce, asi 2 lžičky mleté papriky a trochu strouhanky.
Postup: I.varianta: grundle omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v mouce, smažíme v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, dáme okapat na papírový ubrousek, podle chuti dosolíme, opepříme, zakapeme citronem.
II. varianta: umícháme těstíčko z mouky, mleté papriky, vejce a strouhanky. Grundle omyjeme, osušíme, smáčíme v těstíčku a v rozehřátém oleji smažíme do zlatova. Také můžeme zakapat citronem, podáváme s chlebem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.