Sloní žrádlo
Původ názvu je nejasný – snad že je to tak dobré, že se toho sní sloní dávka?
Ingredience
- 500 g měkkého salámu
- 2 cibule
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcestru
- 1 lžíce octa
- půl lžičky cukru
- sůl
- pepř
- paprika mletá
- 2 sterilované okurky
- 1 malá majonéza
Postup:
- Smícháme olej, hořčici, worcester, kečup, ocet a cukr a prohřejeme – nevaříme.
- Cibuli nakrájíme na drobno, okurky také nebo je nahrubo nastrouháme.
- Salám buď nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme. Se strouhaným salámem to vyjde jako pomazánka, s nakrájeným spíš jako salát.
- Smícháme salám, cibuli, okurky a vmícháme připravený dresink. Pak vmícháme majonézu a podle chuti dosolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Necháme proležet.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka