Slaný koláč
Chutná za tepla i za studena.
Ingredience
- 160 g hladké mouky
- 110 g hery
- 1 vejce
- sůl
- náplň – 250 g ricotty, 180 g uzeného tofu, 1 vejce, případně pažitka
Postup:
- Z mouky, hery, vejce a soli nejdřív zpracujeme těsto nožem, pak prohněteme rukou, zabalíme do mikrotenu a dáme na hodinu do ledničky.
- Do ricotty vmícháme nastrouhané tofu, spojíme vejcem, podle chuti přisolíme a můžeme vmíchat nasekanou pažitku.
- Těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy – můžeme ji předem vyložit pečicím papírem. Na těsto rozprostřeme náplň a dáme do středně předehřáté trouby upéct. Když zrůžoví okraje, mělo by být propečeno.
Související
-
Pórkový koláč
Suroviny: 750 g póru, třetinu kostky másla, deci sladké smetany, 2 žloutky, pepř a sůl, 250 g listového těsta, 1 vejce na potření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.